Inspiratie nodig? Bekijk onze projecten
Ik ben op zoek naar een tent voor

Tentboeken conform NEN 8020-41 horen erbij!

Huur of koop je een tent, dan horen tentboeken conform NEN 8020-41 erbij. Maar wat houden deze tentboeken nu precies in? In het tentboek staat alle informatie over de tent(en). Bijvoorbeeld de constructieberekeningen. Zo is altijd snel terug te vinden hoe een tent is opgebouwd. Daarnaast staat er technische informatie in over de tent, bijvoorbeeld het gebruikte materiaal. Een belangrijk onderdeel van een tentboek is (brand)veiligheid. Zo staat er bijvoorbeeld in vermeld wat een veilige opstelling is, de aanwezige blusmiddelen in de tent en informatie over vluchtroutes.

Waarvoor zijn tentboeken conform NEN 8020-41 nodig?

Voor het plaatsen van de meeste tijdelijke accommodaties is een vergunning nodig.  Om deze vergunning te verkrijgen vragen de meeste gemeentes om een tentboek. Belangrijk hierbij is dat het tentboek is opgesteld volgens de NEN 8020-41 norm. Deze norm is van toepassing op tijdelijke bouwwerken met een oppervlakte van meer dan 25 vierkante meter, die buiten het bouwbesluit vallen. Hiervoor heeft de Nederlandse evenementen- en tentenbouwbranche speciaal voor evenementen een eigen norm opgesteld. De maatregelen dragen bij aan veilige evenementen, er wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de brandveiligheid van de tenten, vluchtwegen, blusmiddelen en de opstelling op het terrein.

Tentboeken conform NEN 8020-41 opgesteld door TenTech

Donselaar Tenten levert uitsluitend tenten die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften die in de NEN norm 8020-41 staan vermeld. Daarbij heeft elke tent een eigen tentboek. Onze tentboeken worden opgesteld door TenTech, een partij die hierin gespecialiseerd is. In het tentboek wordt alle informatie opgenomen die hier in moet staan volgens de NEN norm 8020-41. Huur of koop je een tent die voldoet aan de geldende wet- en regelgeving met daarbij een tentboek conform NEN 8020-41? Dan weet je zeker dat het qua veiligheid goed zit.

Een hoogwaardige en veilige tent huren bij Donselaar Tenten

Kwaliteit en veiligheid zijn kernwaarden bij Donselaar Tenten. Voor al onze accommodaties is alleen het beste goed genoeg. Daarom gebruiken we altijd de beste materialen voor onze tenten en zorgen we er ook tijdens de opbouw voor dat de veiligheid voorop staat. Het transport en de opbouw worden namelijk verzorgd door ons gecertificeerde en servicegerichte montageteam. Zij zorgen ervoor dat de tenten weer en wind doorstaan. Daarbij nemen we bedrijven of organisatoren veel werk uit handen met onze volledige service. Naast het transport en opbouw staan we je namelijk ook graag bij met een persoonlijk advies. Door onze jarenlange ervaring weten we precies welke tenten passen bij jouw doeleinden.

Voor iedere situatie een geschikte tent op korte termijn

Naar wat voor tent met tentboeken conform NEN 8020-41 zijn jullie op zoek? Een accommodatie voor een sfeervol evenement, een compleet beursterrein of misschien een tijdelijke bedrijfsaccommodatie? Donselaar Tenten heeft de tent die je zoekt en we hebben hem ook nog eens op voorraad! Door onze ruime voorraad kunnen we namelijk altijd snel een tent leveren die voldoet aan jouw verwachtingen. Of een compleet beursterrein natuurlijk. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van onze tenten? Of wil je meer informatie over onze tentboeken conform NEN 8020-41? Neem dan gerust contact op, we vertellen je graag meer over al onze tenten en de (brand)veiligheid!

Offerte aanvragen
 

Wij werken voor:

Logo Soenda
Logo Pleinvrees
Logo Beach Throwdown
Logo Free Your Mind

085 3011 554

Offerte aanvragen

info@donselaartenten.nl

Inspiratie
Bereken tentmaat