Hoe kies je de juiste tent voor jouw evenement?

23 november 2023
Stretchtent op festival

Bij het organiseren van een evenement is de keuze van de juiste tent cruciaal. De tent bepaalt niet alleen de uitstraling, maar zorgt ook voor het comfort en de bescherming van je gasten. In deze blogpost geven we je inzicht in de verschillende tenten en delen we tips om de beste keuze te maken.

De 2 A’s: Armada en Athena

Deze grote festivaltenten zijn ideaal voor evenementen met een grote omvang, zoals festivals en concerten. Ze bieden ruimte aan 5000 bezoekers en hebben een stoere, indrukwekkende uitstraling. Door de strakke, symmetrische lijnen krijgt je evenement meteen een professionele uitstraling. Overweeg de Armada of Athena als je wilt dat je festival indruk maakt.

De aluhal

Deze professionele en betrouwbare tent is inzetbaar voor bijna elk evenement. Het fijne aan de aluhal is dat hij geschikt is voor alle seizoenen. In de winter kan hij dienen als overkapping van een schaatsbaan, en in de zomer wordt hij vaak geplaatst met open wanden. De tent is volledig naar wens te personaliseren, denk hierbij aan kleur en soort wanden. Verwacht jij 10.000 mensen op jouw evenement? Dan is deze tent daar geschikt voor!

De stretchtent

Een stretchtent is perfect voor bruiloften en exclusieve evenementen, waar een intieme en gezellige sfeer gewenst is. Onze stretchtenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Het is echter wel een tent die voornamelijk in de lente en zomer wordt gebruikt vanwege het mooie weer.

De pagodetent

De pagodetent is een veelzijdige tent die ideaal is voor het geven van workshops, als beursstands of als baroverkapping op festivals. Met zijn kenmerkende puntdak en sterke aluminium constructie biedt hij niet alleen bescherming tegen weer en wind, maar ook de flexibiliteit om te koppelen aan andere tenten. Onze pagodetenten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, namelijk: wit, zand en groen. Kortom, een pagodetent is een praktische en stijlvolle tent.

Het VIP-Paviljoen

Voor exclusieve evenementen is het VIP-Paviljoen de uitgelezen keuze. Het biedt naast veel flexibiliteit ook een luxe uitstraling. Of je nu een exclusieve ruimte nodig hebt voor VIP’s of een grotere opstelling voor je beurs met duizenden gasten, een VIP-paviljoen is aanpasbaar aan elke behoefte. Extra’s zoals glaswanden en tapijttegels bieden de mogelijkheid om de tent verder te personaliseren.

Tips voor het maken van de juiste keuze:

  • De omvang van je evenement: De grootte van je evenement is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste tent.
  • Type evenement: De aard van je evenement – zakelijk, informeel, festival – bepaalt mede de stijl en het type tent.
  • Weersomstandigheden: Anticipeer op de weersverwachting en kies een tent die past bij de omstandigheden.
  • Locatie: Houd rekening met de locatie van je evenement, zoals de ondergrond en beschikbare ruimte.

Het kiezen van de juiste tent is essentieel voor het succes van je evenement. Neem de tijd om je opties te overwegen en maak een keuze die past bij zowel de functionele behoeften als de gewenste uitstraling van je evenement. Heb je hulp nodig of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag bij het maken van de perfecte keuze voor jouw evenement!

Bekijk ook deze blogs

Daarom Donselaar

Wij zorgen ervoor dat je altijd op ons kan rekenen en maken samen jouw evenement succesvol!

Vertrouwde partner van meer dan 100 evenementen
VCA en ISO 9001 certificeerde (montage)medewerkers
Persoonlijk contact met onze accountmanagers en planning
15+ jaar ervaring in de verhuur van tenten
Alle tenten voldoen aan de Europese veiligheidseisen
Tenten met een unieke en professionele uitstraling

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat de ideale tent voor jou is?