Hoe wordt een festivaltent opgebouwd?

3 juni 2024

Het festivalseizoen is officieel begonnen! Wij kunnen niet wachten om onze tenten te zien op de gaafste festivals in Nederland. Ben jij als festivalorganisator of juist als festivalganger benieuwd hoe een festivaltent nou eigenlijk opgebouwd wordt? Lees dan deze blog!

Stap 1: Een stevige basis

We beginnen met het leggen van een stevige vloer. Deze vloer zorgt ervoor dat de tent stabiel staat, ongeacht de ondergrond. We gebruiken hiervoor zwaarlastvloeren die met een heftruck op hun plek worden gelegd. Dit is de basis van de tent, deze vloer is namelijk ook gelijk de verankering van de tent, zodat er geen extra balastblokken nodig zijn.

Stap 2: Het frame opzetten

Na de vloer zetten we het aluminium frame in elkaar. Dit frame vormt het geraamte van de tent. Met behulp van heftrucks en andere machines hijsen we de spanten omhoog en maken we ze vast aan de vloer. Dit zorgt voor een veilige en efficiënte opbouw.

Stap 3: Versteviging van de tent

Vervolgens maken we de tent stevig en stabiel met liggers en tuien tussen de spanten. Daarna worden de dak- en nokliggers bevestigd, wat de tent zijn uiteindelijke vorm geeft.

Stap 4: De afwerking

De laatste stap is het plaatsen van de zeilen. Eerst gaan de dakzeilen erop, die met liertouwen op hun plek worden getrokken. Daarna worden de zijzeilen vastgezet. Dit zorgt ervoor dat de tent beschut is tegen zon en regen.

Tijdsbestek voor het opbouwen van een tent

Natuurlijk is dit afhankelijk van het type tent en de grootte, maar over het algemeen kan een standaard aluhal binnen een dag staan. Als we het hebben over een Armada duurt dit 2 tot 3 dagen. Onze teams zijn goed op elkaar ingespeeld en weten precies wat ze moeten doen, hierdoor kunnen we efficient werken en staat de tent binnen no-time.

Na opbouwen, tijd voor de afwerking

Nadat de tent is opgebouwd, kan deze worden voorzien van licht- en geluidsapparatuur. Hoeveel licht en geluid je in de tent kan hangen is afhankelijk van het type tent. Vooral onze Armada & Armada Compact zijn de perfecte tenten om veel licht en geluid te hangen! Vervolgens kan de tent worden ingericht in de stijl van het festival. Ben jij nog op zoek naar een festivaltent voor jouw evenement? Vraag dan hier je offerte aan of neem voor vragen contact op met onze adviseurs. Wie weet staat ons bouwteam binnenkort wel op jouw terrein!

Bekijk ook deze blogs

Daarom Donselaar

Wij zorgen ervoor dat je altijd op ons kan rekenen en maken samen jouw evenement succesvol!

Vertrouwde partner van meer dan 100 evenementen
VCA en ISO 9001 certificeerde (montage)medewerkers
Persoonlijk contact met onze accountmanagers en planning
15+ jaar ervaring in de verhuur van tenten
Alle tenten voldoen aan de Europese veiligheidseisen
Tenten met een unieke en professionele uitstraling

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat de ideale tent voor jou is?