Tenten in extreme weersomstandigheden

19 januari 2024

Wat te doen bij harde wind, hevige regen of extreme hitte.

Hevige regen, harde windhozen, ijzige kou of een hittegolf. In ons kikkerlandje zie je het gedurende het jaar allemaal voorbij komen. Gelukkig zijn onze tenten bestand tegen alle verschillende weertypes. Met bizarre weersomstandigheden is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat je hebt aan je tent. In deze blogpost lees je alles wat je kunt doen bij deze verschillende weertypes.

Een regenbui op je dak

Bij het organiseren van een evenement is het in de gaten houden van de weerberichten altijd nodig, maar een onverwachte stortbui kan natuurlijk het hele jaar voorkomen. Dat de tenten waterdicht zijn is natuurlijk vanzelfsprekend, maar ook onder en om je tent kunnen maatregelen getroffen worden tegen de regen. Het vervangen van een vlondervloer naar een cassettevloer bij hevige regen is daar een voorbeeld van. De cassettevloer ligt hoger dan een vlondervloer, hierdoor zul je minder last hebben van een modderige vloer en natte voeten.

Na regen komt zonneschijn

Goede verkoeling is natuurlijk ontzettend belangrijk tijdens de hete zomerdagen. Het gebruik van zijwanden is een gemakkelijke manier om te zorgen voor meer verkoeling in de tenten. Door het plaatsen van zijwanden zal de warmte zich niet via de zijkant in de tent trekken. Ook verandering van de tent kleur kan voor verkoeling zorgen. Transparante tenten worden erg heet in de volle zon. Extra maatregelen nemen bij deze tent is daarom niet verkeerd. Het transparante dak en de zijwanden kunnen worden vervangen door een witte variant. De tent zal minder warm worden en je gasten kunnen hierdoor meer genieten van jouw evenement in de hitte.

Van zeebries tot windhoos

Op winderige dagen is het natuurlijk belangrijk dat de tent stevig staat. Een essentieel punt is dat de tent sterk in de grond staat. Uit voorzorg kunnen er extra haringen en gewichten worden geplaatst rondom de tent, zodat deze meer stevigheid en stabiliteit bieden bij harde windvlagen. Een andere belangrijke voorzorgsmaatregel zijn zijwanden. Bij harde wind voorkomen de zijwanden dat wind en regen jouw evenement binnendringen. Ook voor stabiliteit zijn de zijwanden cruciaal, deze dienen als extra ondersteuning waardoor de kans op beschadiging of omvallen wordt verminderd. 

Extreme hitte

Natuurlijk kan extreme hitte ook een belemmering zijn voor jouw evenement. Ook hiervoor kun je gelukkig de nodige aanpassingen doen. Houd als eerste natuurlijk goed het weerbericht in de gaten tijdens de dagen voor jouw evenement. Wanneer je ziet dat er hitte aankomt, kun je het beste snel handelen. Heb je bijvoorbeeld een transparante tent aanwezig op jouw evenement? Dan is het slim om de transparante zeilen te vervangen voor witte zeilen. Met temperaturen boven de 25 graden verandert de transparante tent als het ware in een ‘kas’. Heb je met de felle zon te weinig beschutting voor jouw gasten? Denk na over de optie om nog een tent als schaduwplek neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een stretchtent

Het denken in oplossingen draagt bij aan een succesvol en veilig verloop van evenementen, zelfs onder uitdagende weersomstandigheden. Naast weerbestendigheid staat veiligheid altijd voorop bij Donselaar. Onze tenten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de bescherming van je gasten. We begrijpen dat ieder evenement een onvergetelijke ervaring moet hebben. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat niets het succes van jouw evenement in de weg staat. Met tenten van Donselaar Evenementen kun je vol vertrouwen jouw evenement organiseren, ongeacht wat moeder natuur in petto heeft.

Bekijk ook deze blogs

Daarom Donselaar

Wij zorgen ervoor dat je altijd op ons kan rekenen en maken samen jouw evenement succesvol!

Vertrouwde partner van meer dan 100 evenementen
VCA en ISO 9001 certificeerde (montage)medewerkers
Persoonlijk contact met onze accountmanagers en planning
15+ jaar ervaring in de verhuur van tenten
Alle tenten voldoen aan de Europese veiligheidseisen
Tenten met een unieke en professionele uitstraling

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat de ideale tent voor jou is?