Donselaar biedt ruimte voor duurzaamheid

15 februari 2024

Bij Donselaar is duurzaamheid een actueel thema; het is onderdeel van ons jaarplan waarbinnen we elk jaar weer een stap vooruit zetten. Binnen het thema duurzaamheid willen we voorloper zijn in onze sector. Veel van onze klanten in de festivalwereld maken hele mooie stappen en wij willen zeker niet achterblijven. 

De ISO 14001 certificering

De ISO 14001 norm is een kwaliteitsnorm op het gebeid van milieu. Deze internationaal erkende norm vereist dat organisaties volgens strikte milieu richtlijnen werken. Het verkrijgen van deze certificering is een bevestiging van ons betrokkenheid bij een duurzamere toekomst.

Stap vooruit met circulariteit

Een kernonderdeel van onze duurzaamheidsinspanningen is ons doel om zo circulair mogelijk te zijn op het gebied van energie. Met onze 900 zonnepanelen produceren we jaarlijks maar liefst 280.000 kWh. De toekomst brengt nog meer innovaties: we zijn van plan om onze eigen stroom op te slaan met een industriële batterij en breiden ons aantal laadpalen en elektrische voertuigen uit.

Toekomstplannen: innovatie en elektrificatie

Onze toekomstplannen omvatten meer dan alleen energie-efficiëntie. We focussen ook op de elektrificering van ons machinepark, inclusief shovels en heftrucks, en het gebruik van schonere HV-diesel. Deze strategie wordt aangevuld met een groeiend aantal elektrische auto’s en bussen, wat onze voetafdruk verder verkleint.

Duurzame producten

Duurzaamheid bij Donselaar beperkt zich niet tot onze werkwijze, maar komt ook terug in onze producten. Neem bijvoorbeeld onze Flexhal: een volledig circulaire tijdelijke industriehal die zonder fundering geplaatst kan worden. Deze hal kan snel en met een minimale uitstoot worden geplaatst.

In 2024 neemt Donselaar grote stappen richting een duurzamere bedrijfsvoering. Met de inzet voor de ISO 14001 certificering, onze focus op circulariteit, innovatie in elektrificatie, en duurzame producten, willen we verantwoord ondernemen en bedrijfsgroei elkaar laten versterken.

Bekijk ook deze blogs

Daarom Donselaar

Wij zorgen ervoor dat je altijd op ons kan rekenen en maken samen jouw evenement succesvol!

Vertrouwde partner van meer dan 100 evenementen
VCA en ISO 9001 certificeerde (montage)medewerkers
Persoonlijk contact met onze accountmanagers en planning
15+ jaar ervaring in de verhuur van tenten
Alle tenten voldoen aan de Europese veiligheidseisen
Tenten met een unieke en professionele uitstraling

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat de ideale tent voor jou is?