Het proces van een festivaltent huren

17 augustus 2023
Lichtshow op het festival Soenda

Ben je op zoek naar een festivaltent voor je evenement? Dan ben je bij Donselaar Tenten aan het juiste adres. Een festivaltent is de perfecte oplossing voor het organiseren van een groot evenement. Of je nu een muziekfestival of een bedrijfsfeest organiseert, een festivaltent biedt voldoende ruimte en comfort. Wij hebben een ruim aanbod aan festivaltenten in verschillende afmetingen en stijlen. Benieuwd hoe het huren van zo’n tent nou precies in zijn werk gaat? In deze blog leggen we je uit hoe het proces van het huren van een festivaltent verloopt.

Stap 1: Kies de juiste tent

De eerste stap is het kiezen van de juiste tent. Er zijn veel verschillende soorten festivaltenten waaruit je kan kiezen, dus het is belangrijk om te weten wat je wil én wat elke tent te bieden heeft. Bekijk hier onze festivaltenten of bekijk onze blog waarin we uitleggen welke tent geschikt is voor welk evenement. Mocht je nog niet zeker zijn welke tent het meest geschikt is voor jouw evenement, dan staan onze experts ook klaar om advies op maat te geven.

Stap 2: Vraag een offerte aan

Zodra je de juiste tent hebt gekozen, is het tijd om een offerte aan te vragen. Dit kun je eenvoudig doen op onze website via een offerteformulier. Tijdens het aanvragen van de offerte kan je gemakkelijk jouw tent selecteren en meer informatie geven over waar jouw tent komt te staan. Zodra we je aanvraag hebben ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de details van je evenement te bespreken. We stellen dan een offerte op die is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Stap 3: Tentopbouw door professionals

Na acceptatie van de offerte gaan we aan de slag met de opbouw van je festivaltent. Onze ervaren tentenbouwers zorgen ervoor dat de tent veilig en stevig staat. De opbouw duurt ongeveer 1 dag voor een gemiddelde tent. Voor grote tenten kan de opbouw enkele dagen duren. Tijdens de opbouw wordt de tent eerst verankerd in de grond of waar nodig met ballastblokken. Daarna worden de wanden en het dak geplaatst. Benieuwd hoe jouw tent eruit kan komen te zien? Neem eens een kijkje op onze inspiratie pagina en kijk of jouw gekozen tent ertussen staat!

Stap 4: Jouw evenement en demontage

Nu is het tijd voor jouw evenement! Mocht er op de dag zelf iets aan de hand zijn met de tent of heb je vragen? Dan zorgen wij dat we bereikbaar zijn, zelfs in het weekend. Na een hopelijk heel geslaagd evenement komen wij langs om de tent af te bouwen. We proberen dit zo snel mogelijk na jouw evenement te doen, en afhankelijk van het aantal en soort tenten die je huurt, het liefst allemaal in één dag. Na het afbouwen hebben wij de laatste werkzaamheden rondom jouw evenement verricht. Nu je meer weet over het proces van het huren van een festivaltent, ben je klaar om je evenement te organiseren!

Als je toch nog vragen hebt over het huren van een festivaltent, neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van de juiste tent voor jouw evenement.

Bekijk ook deze blogs

Daarom Donselaar

Wij zorgen ervoor dat je altijd op ons kan rekenen en maken samen jouw evenement succesvol!

Vertrouwde partner van meer dan 100 evenementen
VCA en ISO 9001 certificeerde (montage)medewerkers
Persoonlijk contact met onze accountmanagers en planning
15+ jaar ervaring in de verhuur van tenten
Alle tenten voldoen aan de Europese veiligheidseisen
Tenten met een unieke en professionele uitstraling

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat de ideale tent voor jou is?